domingo, 5 de septiembre de 2010

Visita a La Pobla de Segur. 27 al 30/08/2010

Crónica de Ivan Sànchez Cruz (La Pobla de Segur Dojo).

En el caso de ser necesaria la traducción, se recomienda consultar en http://www.softcatala.org/ u otros traductores on-line.


1er Entrenament Sibudojo Pobla 28/8/2010

L’últim cap de setmana d’agost era esperat amb il·lusió i impaciència per tots els membres que formem part del Sibu Dojo Pobla, no només perquè marca la fi del cicle de repòs que ens ofereix l’estiu , sinó perquè la visita de José Patricio Sensei, amic i referent per la seva forma d’entendre el Karate, el seu paral·lelisme en la pedagogia i motivació amb el nostre Sensei Adolfo Sánchez i el seu gran coneixement sobre l’art i tècniques de lluita, ens fa de la seva visita l’oportunitat de dirigir el primer entrenament del grup de la Pobla i compartir durant uns dies, experiències, aficions i molt Uechi amb José i la seva família, tot un privilegi.

Després del primer contacte la nit de divendres on vaig rebre de mans de José un valuós i exclusiu llibre sobre apiteràpia del qui de bon grat agraeixo enormement , ens varem dirigir a l'acollidor jardí de casa Fito, on al llarg del cap de setmana intercanviarem molt bons i agradables moments, i així es dóna pas al primer entrenament de la temporada del Shibu Dojo Pobla, programat pel dissabte a les 11.00h del matí.

Al Dojo va haver-hi una bona representació d’ alumnes , contant en les dates d’agost que ens trobàrem, on llur vacances encara no s’avien exhaurit .

José Patricio Sensei va dirigir l’entrenament de principi a fi i donar fruit a una intensa, magnífica i inoblidable pràctica de la que els assistents retindrem en les nostres memòries .

La primera hora es va regir per una preparació física específica condicionant i preparant les parts que actuarien en la pràctica, però també enfocada a la llarga inactivitat estival.

La segona part de la pràctica es va dedicar al plantejaments estratègics del Kumite i tècniques aplicades al combat. José Patrici0 Sensei va explicar i posar en pràctica a traves de varis treballs la importància de la distancia, tècniques de distracció i anticipació, recordant el “Koubou Ittai” (executar simultàniament l’atac i la defensa) que fan únic l’estil Uechi Ryu.

José va fer reiteradament atenció en que no ha d’existir cap gest perquè si, inútil, sense sentit, qualsevol acte o moviment en el combat es fa per alguna cosa, cada moviment busca que es produeixi l’estat de “Suki” en l’adversari.

Ens va donar varies claus per poder perfeccionar la nostra percepció del Kumite, la posició , l’actitud, el moviment i la situació de l’adversari que cobra importància en la extensa sèrie d’exercicis realitzats.

Tan sòls quan tens el privilegi de rebre aquests detalls és quan el Kumite té un veritable sentit.

Encara que distingir el principi i la fi en l’aprenentatge de Uechi Ryu no fos una determinació correcta, està clar que el camí d’un Karateka ha d’estar marcat en la seva resposta, actitud i definició en el Kumite, ja que no només una destresa tècnica o habilitat física ens pot fer aptes pel combat, sinó que ens hem de nodrir d’una sèrie d’instruccions i treballs enfocats a la millora d’aquest.

Ja a l’un demà, diumenge abans d’acabar la visita dels nostres amics per la Pobla decidirem comprovar en viu i en persona amb José i un servidor els efectes calmants i beneficiosos que ens proporciona l’apitoxina, fent una visita als eixams salvatges en un entorn meravellós a l’alçada de les circumstàncies i que gaudirem enormement.

Gràcies a José Patricio Sensei i la seva família per haver compartit coneixements i bons moments amb nosaltres, gràcies per passar uns dies en companyia per la nostra terra, que sabeu que os espera fins la propera!